THE BASIC PRINCIPLES OF MARKA KIMLIK KıLAVUZU

The Basic Principles Of marka kimlik kılavuzu

The Basic Principles Of marka kimlik kılavuzu

Blog Article

Araştırma ve geliştirme çabalarıyla hastaların bakımını geliştirmeye odaklanmamız, doktorlar, hastalar ve bakıcıları ve çalışanlarımızla ilişkilerimizi doğrudan etkiler.

Özgün bir şekilde hazırlanan bir kurumsal kimlik firmanın başarısı ve itibarı için son derece önemlidir. Varolan logoların kendisini ya da benzerlerini kullanmak, başka firmaların renklerini ya da imajlarını taklit etmek onlara yatırım yapmak demektir.

Diyelim ki ortaokul öğrencisisin. Garip bir ergen olarak, iyi algılanmak ve kafeteryadaki en iyi masaya oturmak için davet edilmek istersiniz. Ancak diğer insanları sadece bu imajınızı edinmeleri için zorlayamazsınız. Bu markayı geliştirmek için biraz çalışma yapmanız gerekiyor.

Hedef kitleniz için oldukça anlamlı ilişkiler taşıyan bu parçaların iyi tasarlanması ve markanızı doğru yansıtması gerekir. İnsanların neyi, nasıl yaptığınız ile ilişkilendirdiği her öğe bir anımsatıcıyı oluşturur.

Son olarak, parçaya baktığınızdan emin olmalısınız. Herkesin katıldığı yeni Adidas ayakkabılarını satın almak için paranı biriktirirsin. Yeni bir saç kesimi alıyorsun. Basketbol takımını deneyin (ve katılın).

Bu kapsamlı kılavuz, müşterilerin unutamayacağı bir marka kimliğinin nasıl oluşturulacağı hakkında bilmeniz gereken her şeyi yazdık.

Pembe: Doğru ya da yanlış, pembe kadınlara kültürel olarak bağlıdır, bu nedenle markanız kadınları hedef alıyorsa, pembe, marka renginiz için kesin bir rakip olmalıdır. Aynı zamanda yumuşak veya lüks bir kimliğe sahip markalar için harika bir renk.

Bir renk şeması seçin: Renkler, bir markanın nasıl algılandığı üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Bir markanın kişiliğini yansıtan ve hedef kitlede yankı uyandıran renkler seçmek çok önemlidir.

Cesur bir ifade vermek ve insanların yakında unutamayacakları bir marka kimliği oluşturmak ister misiniz? Bir ekran yazı tipi bunu yapmak için harika bir yoldur.

Etkili marka kimlikleri, temsil ettikleri marka için otantik ve doğal hissettirir. Örneğin, marka kimlik kılavuzu Apple’ın elma logosu veya Twitter’ın ikonik mavi renk şeması.

d. Sözel Unsurların Belirlenmesi: Marka kimliği oluşturma sürecinde sözel unsurlar da önemlidir. Slogan, marka ismi, marka mesajı ve tonlama, markanın sözel kimliğini oluşturur. Bu unsurlar, markanın hedef kitlesiyle iletişim kurmasını sağlar ve markanın kişiliğini ifade eder.

Marka kimliği, bir işletmenin karakterini ve benzersizliğini gösterir ve onu rakiplerinden ayıran önemli bir faktördür. Tıpkı insanlar gibi, her markanın da kendine has bir kişiliği, ses tonu ve dışa vurduğu değerler bütünü vardır.

Bir marka olarak kim olduğunuzu kilitledikten sonra, markanızı hayata geçirecek kimliği oluşturma ve kim olduğunuzu en çok önem arz eden kişilere gösterme zamanı: müşterileriniz.

Ardından, markanızın kişilik özelliklerini belirlemeniz gerekir. Kişilik özellikleri, markanızın müşterilere “insan” gibi görünmesini sağlayan ve onları uzun vadeli müşteri-marka bağlantıları oluşturmak için gerekli kılan bileşenlerdir.

Report this page